Geri de Boer

Boekvertaler Noors, Zweeds en Deens

Lid NGTV en VvL

 

 
  
 

Nieuws

Eerder verschenen


Eskil Engdal & Kjetil Sæter, De langste achtervolging ooit

Omslag Langste achtervolging

Over illegale visserij in het gebied rond Antarctica. Een waar gebeurd verhaal, ook bekend van de tv-serie Ocean Warriors, bijzonder spannend verteld door de Noorse onderzoeksjournalisten Engdal & Sæter. Klik hier voor meer informatie.


 

 

Lars Mytting, Paardenkracht


Omslag Paardenkracht

De debuutroman van Lars Mytting. Een spannend en geestig boek over een man die niet alleen bezeten is van auto's, maar ook van een oude liefde, muziek en Noorse waarden. In Nederland verschenen van Mytting eerder De man en het hout en De vlamberken. Meer info vindt u op de pagina van de uitgever, Atlas Contact.


De Waffen-SS

Het is dik, maar het is dan ook het meest complete boek dat er ooit over dit onderwerp is verschenen. Achthonderd pagina's boeiend geschreven geschiedenis, met veel ooggetuigenverhalen. Uit het Deens vertaald: De Waffen-SS. De eerste recensie, op het online geschiedenismagazine Historiek, is lovend. U kunt die hier lezen.

Deens en Nederlands naast elkaar

In de maak 

  • Geir Gulliksen, Einde van een huwelijk. Een roman waarin een man beschrijft hoe hij het ervaart als zijn vrouw verliefd wordt op een ander.
  • Jonas Karlsson, Het circus. Het derde van een serie absurde verhalen. De eerste twee waren De kamer en De rekening (zie Wat ik heb vertaald). Ze zijn elk op zichzelf te lezen, maar in het derde deel wordt er toch een subtiel verband gelegd. 

terug naar boven

Ander nieuws

 

Bergmankronieken in nieuw jasje

Regelmatig krijg ik mailtjes met de vraag of ik al weet wanneer deel 6 van de Bergmankronieken uitkomt. Ik moet iedereen teleurstellen: ik weet het ook niet. Het is er ook nog niet in het Zweeds, dus het kan nog even duren. Intussen krijgt de Nederlandse serie een nieuw jasje. Erg mooi, vind ik:

Omslag deel 1

Voor wie deze serie nog niet kent, die bestaat uir:

 

 

Zie verder

 wat ik heb vertaald.Boekenplank

terug naar boven