Geri de Boer

Boekvertaler Noors, Zweeds en Deens

Lid NGTV en VvL

 

 
  
 

Nieuws

Eerder verschenen


De Waffen-SS

Het is dik, maar het is dan ook het meest complete boek dat er ooit over dit onderwerp is verschenen. Achthonderd pagina’s boeiend geschreven geschiedenis, met veel ooggetuigenverhalen. Uit het Deens vertaald: De Waffen-SS. De eerste recensie, op het online geschiedenismagazine Historiek, is lovend. U kunt die hier lezen.

Deens en Nederlands naast elkaar

Bergmankronieken in nieuw jasje

Op 2 juni is deel 5 verschenen van de serie van Hjorth en Rosenfeldt over de botte, eigenzinnige maar toch zo innemende psycholoog Sebastian Bergman. Het heet De test, en ik kan u alvast verklappen: als u het uit hebt, gaat u reikhalzend uitkijken naar deel 6… De serie krijgt een nieuw uiterlijk. Erg mooi, vind ik:

Omslag De test

Voor wie deze serie nog niet kent, de eerdere delen waren:

 

In de maak 

  • Geir Gulliksen, Einde van een huwelijk. Een roman waarin een man beschrijft hoe hij het ervaart als zijn vrouw verliefd wordt op een ander.
  • Nina Burton, Erasmus en de eerste mediarevolutie. Een schitterend essay over het belang van de boekdrukkunst voor de verspreiding van de ideeën van het humanisme van de renaissance in het algemeen, en van Erasmus in het bijzonder.
  • David Lagercrantz, De man die zijn schaduw zocht. (Zie het berichtje rechts boven.)

 

terug naar boven

Ander nieuws

 

Millennium-serie vervolgd

David Lagercrantz

(foto: Magnus Liam Karlsson)

Op 7 september a.s. komt het vijfde deel van de Millennium-serie uit, het tweede dat door David Lagercrantz is geschreven. Het gaat in het Nederlands heten: De man die zijn schaduw zochtHier wordt al een tipje van de sluier opgelicht…

 

 

Zie verder

 wat ik heb vertaald.Boekenplank

randomness